Verlichting badkamer

Wanneer je je badkamer aan het verbouwen bent, is de verlichting een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. De badkamer is namelijk een ruimte die je voor meerdere doelen moet kunnen gebruiken. Zo moet je ervoor zorgen dat je je er prettig voelt wanneer je een douche neemt aan het einde van de dag, maar moet je ook goede belichting hebben wanneer je in de spiegel kijkt. Alles waar je op moet letten voor de verlichting in de badkamer lees je in dit artikel.

Directe en indirecte verlichting

In de badkamer is het belangrijk om zowel directe als indirecte verlichting te installeren. Op deze manier kan je kiezen voor directe verlichting om bepaalde objecten goed te belichten, maar kan je ook kiezen voor indirecte sfeerverlichting met een aangenaam gevoel. De combinatie van deze functionele en sfeerverlichting is daardoor geschikt voor alle doeleinden van een badkamer en kan je het makkelijk aanpassen aan al je wensen. Een groot aanbod van directe en indirecte verlichting is te vinden bij Lampdirect België.

Waar plaats je welke verlichting?

Naast dat het van belang is dat er functionele en sfeerverlichting gecombineerd wordt, is het ook belangrijk waar deze verlichting geplaatst wordt. Voor de badkamer is het van belang om goede algemene functionele verlichting te plaatsen. Hierdoor is functionele verlichting als plafondlamp vaak aan te raden.Om ervoor te zorgen dat de verlichting ook een warme sfeer met zich meebrengt, kan de functionele verlichting goed gecombineerd worden met dimbare verlichting. Een goede plek om deze indirecte, dimbare verlichting op te hangen is in het midden van de badkamer. Op deze manier kan je de verlichting feller maken in de ochtend en kan je het licht dimmen voor een warmere sfeer.

De directe verplichting plaats je op de plekken waar je scherp licht nodig hebt om alle details te kunnen zien. Bijvoorbeeld boven de spiegel.

LED verlichting in de badkamer

Het is verstandig om in de badkamer voor LED verlichting te kiezen. Deze verlichting wordt namelijk niet warm en zijn ook nog eens vochtbestendig. Hierdoor voorkom je dat ze snel defect gaan in zo’n vochtige omgeving. Daarnaast kan deze verlichting makkelijk gerecycled worden, waardoor het beter is voor het milieu.

Een leuk extraatje is om LED-strips in de buurt van je douche of bad te plaatsen. Het is aan te raden om hier voor warme kleuren te kiezen, zodat je de perfecte sfeerverlichting hebt voor in je badkamer.