Voordelen van LED verlichting

Tegenwoordig merk je dat steeds meer huizen en bedrijven overstappen op LED verlichting. Deze energiezuinige en moderne vorm van verlichting kan in bijna alle gevallen oude lichtbronnen vervangen. Dit komt onder andere doordat LED TL verlichting en LED spots in veel verschillende vormen en fittingen op de markt te vinden zijn. Toch is dit voor veel mensen niet de reden om over te stappen. Wat zijn de voordelen van LED lampen dan precies? In dit artikel zetten we vijf redenen om over te stappen voor je op een rij.

1. Langere levensduur

LED lampen gaan veel langer mee dan de traditionele lampen. LED lampen hebben namelijk een levensduur van zo’n 5 tot 10 jaar. Dit is 10 keer langer is dan de levensduur van een gemiddelde halogeenlamp en 5 keer langer dan de levensduur van een gemiddelde spaarlamp. Vergeleken met de gloeilamp gaat een LED lamp zelfs 50 keer langer mee! Je hoeft lampen minder vaak te vervangen, waardoor je uiteindelijk zelfs kosten bespaart. Wanneer je op zoek bent naar deze vorm van verlichting, kan je eens kijken bij de LED verlichting van Budgetlight.

2. Duurzaam

LED verlichting heeft een veel lager energieverbruik dan traditionele lampen en de lampen zijn daarnaast nog eens veel beter recyclebaar. Bij de meeste LED lampen kan zelfs 75% van de onderdelen gerecycled worden. Dit zorgt ervoor dat de LED lamp voor minder chemisch afval zorgt en als een milieuvriendelijk product wordt gezien.

3. LED verlichting gaat gelijk aan

In tegenstelling tot traditionele lampen, gaat deze vorm van verlichting direct branden wanneer je het aan zet. Hallogeen- en spaarlampen hebben vaak een aantal seconden de tijd nodig om op te kunnen starten.

4.Schokbestendig

Bij LED verlichting wordt er gebruik gemaakt van minder kwetsbare materialen dan bij halogeen- of gloeilampen. Deze vorm van verlichting heeft bijvoorbeeld geen gloeidraad, wat vaak het onderdeel is dat als eerste kapot gaat bij de traditionele verlichting.

5. Verschillende kleurtemperaturen

Sinds er LED verlichting in verschillende kleuren op de markt is gekomen, is het voor fabrikanten heel makkelijk geworden om deze kleuren te mengen. Met rode, groene en blauwe LED lampen kunnen bijna alle kleuren gemengd worden, waardoor je een breed aanbod hebt in kleurtemperaturen.