Zonwerende folie op je raam

Er zijn tegenwoordig ongelofelijk veel verschillende soorten raamfolies op de markt terug te vinden. Eén van deze folies is de zogenaamde zonwerende folie. Het betreft hier een folie die over een zeer veelzijdige werking beschikt. In eerste instantie kan ze uiteraard zorgen voor meer privacy, maar daarnaast heeft het gebruik van deze folie ook als gevolg dat ze de invloed van de zon grotendeels buiten weet te houden. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat je tijdens de warme zomermaanden niet het gevoel krijgt in een hete bakoven te wonen. In ieder geval, overweeg jij ook om gebruik te maken van een zonwerende folie? Dan kan de informatie op deze pagina je daar zonder twijfel bij helpen.

 

Wat maakt zonwerende folie zo interessant?

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat steeds meer mensen er bewust voor kiezen om in hun woning gebruik te gaan maken van een zonwerende folie. Dit heeft te maken met de vele, praktische voordelen die er aan het gebruik van dit type raamfolie verbonden zijn. Ben jij je niet helemaal bewust van wat deze voordelen nu precies zijn? Wij hebben ze alvast even speciaal voor jou opgesomd in hieronder terug te vinden overzicht:

 • Met zonwerende folie realiseer je een fijne binnentemperatuur;
 • Er wordt een aangename lichtinval gerealiseerd zonder hinderlijke schitteringen;
 • Een dalend energieverbruik door het minder intensief gebruik van de airco;
 • Er is sprake van een stijgend werkrendement;
 • Er wordt een praktische en financiële meerwaarde gerealiseerd voor de woning;
 • Je kan meteen genieten van de impact die zonwerende folie heeft op het leefcomfort;

Naast bovenstaande voordelen is het ook nog eens zo dat het gebruik van zonwerende folie interessant is omdat er eigenlijk relatief lage kosten aan verbonden zijn. Voor verschillende vormen van binnen- en buitenzonwering geldt dat het een behoorlijke investering vergt om ze te kunnen voorzien. Dat is bij zonwerende folie eigenlijk niet het geval. Ook met een beperkt budget is het dus perfect mogelijk om dit type raamfolie te laten plaatsen.

 

Hoe zonwerende folie zelf aanbrengen?

Heel wat mensen die ervoor kiezen om in hun woning gebruik te gaan maken van zonwerende folie kiezen ervoor om deze zelf op de ramen aan te brengen. Dat is uiteraard perfect mogelijk. Wel is het zo dat er in de praktijk veel mensen alsnog de mist ingaan met dit karwei. Dit is doorgaans altijd het gevolg van een slechte voorbereiding. Wil jij dit graag voorkomen? In dat geval is het altijd interessant om rekening te houden met de onderstaande tips voor het aanbrengen van zonwerende folie op je ramen.

 • Zorg ervoor dat het raam niet alleen schoon, maar ook vetvrij is;
 • Snij de raamfolie enkele centimeters groter voor een optimale bedekking;
 • Trek ongeveer 5 à 10 centimeter aan papier van de zelfklevende raamfolie;
 • Het wordt aangeraden om de folie van boven naar beneden aan te brengen;
 • In het ideale geval wordt de achterkant stelselmatig afgetrokken en vervolgens geplakt;
 • De overtollige folie kan worden weggesneden met behulp van een liniaal en een mes;
 • Overtollige luchtbelletjes kunnen worden weggesneden;

Wil jij dus met andere woorden ook in jouw huis gebruik gaan maken van een zonwerende folie? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om deze zelf op de ramen aan te brengen.

Kijk op Glasblindering.nl voor zonwerende folie en de mogelijkheden voor jouw huishouden.