Dagelijks werk in de haven

Op een haven ligt het werk nooit stil. Er wordt 24/7 gewerkt om alle inkomende en uitgaande transport zo goed mogelijk te regelen. De schepen die de haven binnen komen varen moeten natuurlijk begeleid worden, daarna moeten containers gelost worden en nog veel meer. Het vergt veel mankracht om dit elke dag weer goed te regelen en daarom zijn er veel havenarbeiders, containerkranen en spreaders. Het ziet er heel complex uit en dat is het eigenlijk ook. Lees daarom deze blog voor wat meer inzicht over wat er dagelijks gebeurd op een haven! 

 

Alles rondom havenkranen

Voordat havenkranen en container spreaders in werking worden genomen, moeten ze natuurlijk eerst altijd gemonteerd worden. Het komt vaak zo voor dat de partij waar de havenkraan gekocht wordt, vaak een externe handelspartij, het monteren ook op zich neemt. Zij weten namelijk als geen ander wat er allemaal moet gebeuren en met hun expertise is het monteren van de havenkraan veel sneller gebeurd dan wanneer iemand anders dit moet doen. Verder is het bij wat oudere container spreaders belangrijk dat het onderhoud goed bijgehouden wordt. Deze machines bestaan vaak uit meer dan 3000 verschillende onderdelen, dus het is niet gek dat sommige onderdelen soms wel een onderhoudsbeurt kunnen gebruiken. 

 

Het laden en lossen van de containers

Havenarbeiders zijn de mannen die het laden en lossen van de containers op de schepen soepel laten verlopen. Met behulp van container spreaders worden de containers van het vrachtschip gehaald en gelost op de plekken die toegewezen worden. Het is vervolgens de taak van de havenarbeiders om deze goederen te controleren en de administratie af te handelen. De vrachtwagens zorgen er uiteindelijk voor dat de goederen op plaats van bestemming komen. Zo heb jij, eindelijk na dit hele proces, jouw AliExpress pakketje binnen na een aantal weken. Uitpakken maar!