Huis voorbereiden op vakantie

U heeft waarschijnlijk veel tijd besteed aan het plannen van uw vakantie. U hebt naar hotels gekeken, u vond de beste prijs voor vliegtickets, u heeft een huurauto gehuurd en u zou heeft de route helemaal uitgestippeld. Er is een belangrijk detail dat u waarschijnlijk vergeten bent. Heeft u voor de veiligheid van uw huis gezorgd terwijl u weg bent? Lege huizen zijn een magneet voor dieven. Als u ervoor wilt zorgen dat alles nog steeds in uw huis is wanneer u terugkomt, zijn er enkele stappen nodig.

 

Laat uw huis er uitzien alsof er iemand thuis is

Het belangrijkste wat u kunt doen om uw huis veilig te houden is om het eruit te laten zien alsof u nooit  weg bent geweest. Laat geen duidelijke tekenen achter dat u op vakantie bent. Laat een vriend of buurman langskomen en haal kranten, post en deurfolders voor de deur weg. Laat ook wat licht achter in uw huis. Niets geeft meer aan dat een huis leeg is dan een huis zonder verlichting. Tegenwoordig kun je relatief goedkoop timers kopen. Koop een paar timers en programmeer lampen, TV’s en radio’s om op de gebruikelijke tijden aan te gaan.

Laat geen antwoordapparaatberichten achter met de mededeling dat u op vakantie bent. Controleer ook af en toe uw voicemail om te voorkomen dat uw mailbox vol raakt. Het zou niet moeilijk zijn voor een inbreker om een reverse search te doen op uw adres en uw telefoonnummer te pakken te krijgen. Als u van plan bent om voor een lange periode weg te gaan zorg dan voor dat iemand uw gazon maait.

 

Maak uw huis fysiek veilig

Maak een grondige veiligheidsscreening van uw huis. Controleer alle ramen, deursloten en garagedeuren. Ga er niet van uit dat een crimineel niet in dat raam op de derde verdieping kan komen. Als u reservesleutels buiten uw huis bewaart, laat ze dan niet op voor de hand liggende plaatsen liggen. Sleutels die zich onder bloempotten, onder deurmatten of zelfs in goedkope neprotsen bevinden, zijn niet veilig.

 

Bereid u voor om beroofd te worden

Hoeveel voorzorgsmaatregelen u ook neemt, u kunt nog steeds beroofd worden. Bereid u voor op het ergste door een inventarisatie te maken van al uw waardevolle spullen. Het zal een grote hulp zijn wanneer u met de verzekeringsmaatschappij om de tafel moet. Als u een camcorder heeft of een camcorder kunt lenen, maak dan een video-inventarisatie. Bewaar de tape op een veilige plaats, zoals een kluisje.

 

Erkend Slotenmaker Den Haag – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag