TL verlichting in het magazijn

Wanneer je verlichting gaat kiezen voor je magazijn, is het belangrijk om te kiezen voor lampen die aansluiten bij jouw behoeften. Vaak wordt er in deze ruimtes gekozen voor TL verlichting. Waarom wordt hiervoor gekozen? Wat zijn de voor- en nadelen die hierbij komen bekijken? Alles over deze vorm van verlichting in het magazijn lees je in dit artikel!

Verlichting in het magazijn

Veel kantoren en bedrijven maken gebruik van een magazijn om producten op te slaan. Hierbij is het handig dat je kiest voor functioneel licht dat helder licht afgeeft zodat je de opgeslagen producten goed kunt zien. Daarnaast wil je vast ook kiezen voor een duurzame lichtbron zodat je niet vaak de lichtbron hoeft te vervangen. In de meeste gevallen wordt er daarom in een magazijn gekozen voor TL verlichting.

Voordelen van TL verlichting

TL buizen brengen veel verschillende voordelen met zich mee. Zo hebben deze buizen een lange levensduur, waardoor het een investering is die voor een lange tijd mee gaat. Daarnaast heeft het vergeleken andere lampen een hoge lichtopbrengst. Dit is belangrijk in het magazijn, omdat je vaak op zoek moet naar spullen die er opgeslagen zijn. Er is een breed assortiment van deze vorm van verlichting. Zo zijn er bij Lampdirect TL lampen in veel verschillende soorten en maten. Het voordeel hiervan is dat er voor ieder magazijn passende verlichting te vinden is, ongeacht de maten en lichtkleuren die je nodig hebt in je magazijn.

Nadelen

Ondanks de vele voordelen, is het niet altijd de juiste keuze. Het is namelijk maar geschikt voor een beperkt aantal doeleinden. Hoewel TL buizen vaak worden gebruikt als verlichting op kantoor, wordt het soms niet als aangename verlichting gezien. Wanneer je kiest voor deze verlichting in het magazijn is het daarom van belang om te bedenken hoe vaak je van het magazijn werkt en of je de verlichting als aangenaam ziet. Moet je vaak in het magazijn zijn en wil je graag TL verlichting? Kies dan voor de LED variant. Bij veel van deze lampen kan de kleuren en het warmteniveau aanpassen naar je eigen voorkeur.

LED TL buizen

Naast de standaard TL lampen bestaat er ook een LED variant. Deze vorm van verlichting is pas enkele jaren op de markt. Voordelen van deze vorm van TL verlichting is dat het energiebesparender is, een langere levensduur heeft en minder vervangingskosten heeft. Wanneer je overweegt om voor LED TL buizen te kiezen, is het wel belangrijk om na te denken over de kosten. Deze verlichting namelijk duurder dan de standaard versie.

 

Ben je naast de juiste verlichting van je magazijn ook op zoek naar een geschikte temperatuur? Bekijk dan onze blog over Compleet Verwarming.