De tijden zijn veranderd, inbraakbeveiliging is niet meer iets wat u voor lief moet nemen. Statistieken tonen namelijk aan dat er steeds meer inbraken plaatsvinden. Hoe schokkend deze statistieken ook zijn, het goede nieuws is dat u een aantal preventieve maatregelen kunt nemen om uw huis en uw dierbaren te beschermen. We hebben een uitgebreide lijst met tips samengesteld die u thuis kunt gebruiken om uw huishouden te beschermen tegen potentiële dieven.

Uw huis beveiligen aan de buitenkant

1.     Buitenverlichting

Voldoende verlichting van uw tuin en buitenruimtes houdt potentiële dieven zeker op afstand. Goede buitenverlicht geeft niet alleen aan dat er mensen thuis zijn, maar het maakt ook elke verdachte activiteit duidelijk zichtbaar voor u en uw buren.

2.     Zichtbaarheid

De zichtbaarheid van uw huis vanaf de weg of van het huis van een buurman speelt een belangrijke rol bij het beveiligen van uw huis. Overwoekerde struiken en grote belemmerende bomen kunnen uw zicht op de weg blokkeren en bepaalde gebieden in uw tuin verbergen. Onzichtbare gebieden in uw tuin zijn geweldige plekken voor dieven om zich te verbergen. Gelukkig zijn deze plekken gemakkelijk te verwijderen. Door grote struiken te knippen en overwoekerde bomen te verwijderen, kunt u de zichtbaarheid van uw huis vergroten, zodat u kunt zien en gezien worden.

3.     Verberg dure items

Laat geen dure aankopen zichtbaar in uw tuin en voor de ramen rondslingeren. Potentiële inbrekers die langs uw huis lopen, zoeken naar tekenen dat er veel bij u thuis te halen valt. Dure aankopen, zoals elektronica, moeten worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt.

4.     Beveiligingscamera’s

Door beveiligingscamera’s op strategische plekken in en buiten uw huis te plaatsen, kunt u belangrijke delen van uw huis bewaken. Of het nu gaat om een afzonderlijke cameraopstelling of een integratie met uw smart home beveiligingssysteem, het idee is dat u ten alle tijden uw huis in de gaten kunt houden. Door een huisalarmsysteem met infrarood camera’s te gebruiken, kunt u zien wat het alarm activeert en bevestigen of het door een echte noodsituatie is veroorzaakt. Beveiligingscamera’s geven u de mogelijkheid om de hele dag door uw huis te controleren, zodat u de kinderen in de voortuin in de gaten kunt houden of ‘s nachts verdachte geluiden kunt volgen.