Betrouwbare slotenmaker

Hoe eng het ook klinkt, inbraak komt steeds vaker voor. Slotenmakers komen in aanraking met huis- en autobezitters die zich in de meest kwetsbare positie bevinden en wanhopig hulp nodig hebben en soms zelfs in een noodgeval onmiddellijk geholpen moeten worden.

Het online zoeken naar een slotenmaker is waarschijnlijk het snelst en het handigst. Maar let op want je kunt wel het slachtoffer worden van onbetrouwbare slotenmakers, die volop reclame maken voor hun diensten. Deze nep slotenmakers zullen gegevens van de slotenmakers bij jou in de buurt nabootsen en ze hebben zelf geen winkel of kantoor.

Als je een paar punten controleert kan dat ervoor zorgen dat je niet met een oplichter in aanraking komt en zo slachtoffer van oplichting wordt.

 

1. “In de buurt” is het sleutelwoord

 

Doe van tevoren wat onderzoek. Neem de tijd en haast je niet met het zoeken.

Als een slotenmakersbedrijf is geregistreerd op een adres in de buurt is het waarschijnlijk goed maar Google ook het adres en kijk of er niet ook een ander bedrijf is geregistreerd met hetzelfde adres.

Zelfs als je je in een noodsituatie bevindt, moet je opletten dat als je een nummer belt er niet wordt opgenomen met ‘Welkom bij de slotenmakersdienst’. Als de slotenmaker, die je hebt gebeld, niet bereid is om je een wettelijke bedrijfsnaam te geven, moet je zeker niet met deze firma in zee gaan.

 

2. Controleer de identificatie en de licentie

 

Wanneer de slotenmaker op de bestemming aankomt, is het belangrijk om om een identificatie te vragen, inclusief een slotenmakerslicentie.

3. Pas op voor lage prijzen

 

Vraag altijd eerst een offerte. Wees sceptisch over elke slotenmaker, die een ongelooflijk lage prijs biedt. Dan moet er een lichtje bj je gaan branden. Vraag altijd naar de arbeidskosten, de kosten voor de spoedaanvraag en de servicekosten.

Sta nooit toe dat iemand aan de klus begint zonder dat je precies weet wat de rekening zal zijn.

 

4. Er kunnen verborgen kosten zijn

 

Het is belangrijk om te informeren of er ook extra kosten zijn als je bijvoorbeeld met spoed hulp nodig hebt.

Een oplichter kan ook beweren dat het slot van je huis of voertuig verouderd is en moet worden vervangen. Ze zullen je zo ver krijgen om het bestaande slot te vervangen door een slot waarvan ze zullen zeggen dat het een veel beter slot is, maar dan wel veel duurder. Je zou ze uiteindelijk kunnen betalen om het bestaande goede slot te vervangen door een goedkoop slot met een veel te hoge prijs.

 

Bezoek onze website voor een betrouwbare slotenmaker