jumboblokken als barriers in parkeergarage

Jumboblokken zijn effectieve barrières voor parkeerplaatsen, opritten, pleinen en winkelgebieden. Ze verklaarden duidelijk: je kunt hier niet parkeren of rijden. Als je wel door rijdt maken de hoogte en breedte van het gigantische blok het bijna onmogelijk. Deze gigantische blokken en tanden zijn gemaakt van sterk hoogwaardig beton, wit, grijs of geel.

Waar jumboblokken plaatsen?

Deze jumboblokken worden ook wel olifantenruggen genoemd en kunnen afzonderlijk of gekoppeld worden geplaatst. Daarom zijn ze in deze vorm zeer geschikt als anti-dief middel voor showrooms en winkels om te voorkomen dat dieven hen overvallen. Dit soort blok wordt ook veel gebruikt om vakken om in te parkeren te maken, opritten af ​​te bakenen en nooduitgangen vrij te maken. Ze kunnen ook goed als stootbumpers worden gebruikt. Andere namen voor de jumboblokken zijn varkensrug en biggenrug.

Deze jumboblokken zijn niet alleen effectief op straten en parkeerterreinen, maar worden ook steeds vaker gebruikt om fiets- en voetgangersverkeer te reguleren. Ze worden bijvoorbeeld langs de rand van het trottoir geplaatst om te voorkomen dat de kleinste weggebruikers op school direct vanaf het trottoir lopen, rennen en fietsen. Er zijn meestal voorschriften voor het plaatsen van dergelijke obstakels bij of nabij wegen. Als je deze wilt laten plaatsen is het slim om eerst contact op te nemen met het stadsbestuur. Reuzenstenen worden vaak gebruikt als aanrijdveilig beton.

Een enkel jumboblok kan ook aangeven dat de grens tussen de oprit en de border of gras op het erf of oprit ligt. Meestal is het een ideale en goedkope oplossing om het erf te markeren zodat het vanaf het begin duidelijk zichtbaar is vanaf de weg. Om de snelheid van voertuigen te beperken, worden vaak jumboblokken gebruikt op de openbare wegen.

Hoe jumboblokken plaatsen?

Deze jumboblokken hebben een uitstekende weersbestendigheid en kunnen tientallen jaren meegaan. Deze blokken zijn ook verkrijgbaar in verschillende opvallende kleuren. Ook is het mogelijk om deze zelf te verven. Dit kun je makkelijk doen met betonverf.

Bij aanschaf en plaatsing van meerdere jumboblokken is het verstandig om het draagvermogen van de ondergrond te controleren. Of te laten berekenen door experts. Bovendien moet de juiste hef- en laadapparatuur worden gebruikt om deze blokken op hun plaats te hanteren. Bekijk op de website van jumboblokken.nl en vraag informatie aan onze specialisten.