deurkrukken

Als je het huis bouwt of renoveert, hebt je waarschijnlijk al nagedacht over de deuren en ramen die je wilt installeren, toch? Misschien begin je zelfs met het plannen van het meubilair en de kleuren van de muren, dromend over de decoratie van je dromen.

Maar hoe zit het met de deurkrukken, weet je welke je zult kiezen? Hoe klein deze accessoires ook zijn en vaak onopgemerkt blijven, de waarheid is dat ze een enorm verschil kunnen maken, omdat ze een aanvulling vormen op deuren, kasten, lades en nog veel meer. Als je de juiste keuze van deurklinken in jouw huis wilt krijgen, bekijk dan ons artikel, dat exclusieve tips geeft om jouw beslissing te vergemakkelijken.

Denk aan de algemene stijl van decoratie

Op dit moment is er een grote verscheidenheid aan deurklinken beschikbaar op de markt, van moderne tot leuke onderdelen, tot superelegante, klassieke en rustieke accessoires.
Om de juiste beslissing te nemen, is het essentieel om een accessoire te kiezen dat in harmonie is met het decoratieve voorstel van de ruimte. In omgevingen die een modernere stijl volgen, is er niets beter dan te investeren in bijvoorbeeld handgrepen in dezelfde kleur als de deur of de lade.

Let op de verhoudingen

Als je niet wilt dat de samenstelling wordt overdreven of dat de deurkruk volledig onopgemerkt blijft, is het ideaal om op de proporties te letten. In kleine en delicate deuren en meubels is het ideaal om te investeren in even kleine handgrepen. Maar als jouw deur breed, hoog en weelderig is, is het goed om te kiezen voor een even imposante deurklink.

In geval van twijfel, investeer in klassieke elegantie

Als je twijfelt over welk model deurkruk je moet kiezen, zet dan in op de klassieker, die tijdloos is. In die zin zijn zwaardere deurkrukken in metaalkleuren – zoals zilver, goud en brons – geweldige opties. Natuurlijk moet dit alleen jouw keuze zijn als het overeenkomt met de andere elementen van het huis, inclusief het meubelontwerp en de deurstijl.

Houd rekening met de kwaliteit

Vergeet niet dat schoonheid niet alles is bij de keuze van de deurkruk, je moet de kwaliteit van het product, het type materiaal, de reputatie van het merk en de kwaliteit van de afwerking zorgvuldig in acht nemen. En het is het vermelden waard dat zowel de interne als de externe handvatten bestand moeten zijn tegen schending en corrosie.

Neem wat extra tips aan

Wees coherent: het heeft geen zin om het hele huis te renoveren, moderne en doordachte ruimtes samen te stellen en gebruik te maken van de oude deurklinken, die zich onderscheiden van de rest van de omgeving.

Naast de deurkrukken, kies de sloten met de nodige zorg, die de veiligheid van het pand versterken – het is de moeite waard om op te merken dat je de set van deurkrukken al met een slot kunt kopen.

De globale deurkrukken – rond – zijn perfect voor wie op zoek is naar eenvoud.

 

Bron: bouwbedrijf-zuidholland.nl