Dak dekken met dakdekker

Een dakdekker kan je helpen bij een hele hoop klussen met betrekking tot het dak. Maar waar kan een dakdekker je nou allemaal bij helpen? Voor het gemak staan de belangrijkste werkzaamheden hier even op een rijtje.

Dakrenovaties

De grootste klussen voor een dakdekker zijn hoogstwaarschijnlijk de dakrenovaties. Als je niet tevreden bent met de dakbedekking op je woning, of je moet een nieuw dak hebben, dan is een dakdekker de vakman voor jou. Dakbedekking gaat maar een beperkte tijd mee, al is de levensduur van een dak gemiddeld 25 tot 80 jaar. Ook je smaak kan in die tussentijd veranderen en reden geven voor een dakrenovatie. Bij een dakrenovatie legt de dakdekker een volledig nieuwe dakbedekking op je dak en zorg hij dat dit allemaal perfect wordt aangelegd. Zo kan je dak weer een hele tijd mee en kan bovendien de isolatiewaarde van je dak flink worden opgekrikt.

Dak lekkages verhelpen

Veel woningbezitters krijgen naar verloop van tijd wel eens last van een lekkage in het dak. Wat voor een dak je ook hebt, er is altijd wel een dakdekker die jou kan helpen de lekkage te verhelpen. De dakdekker gaat voor jouw op zoek naar de oorzaak van de lekkage en smoort deze in de kiem zodat je dak weer een aanzienlijke tijd vooruit kan. Het verhelpen van een lekkage kan soms heel snel en goedkoop. Andere keren duurt het langer en kunnen de kosten iets hoger oplopen. Dit hangt er net van af hoe ingewikkeld het probleem is en wat de dakdekker er precies voor moet doen.

Dak-inspectie uitvoeren

Wanneer je niet helemaal zeker weet wat je gedaan wilt hebben aan je dak, of je wilt eerst een beter beeld hebben van wat jouw klus gaat kosten, kan je een dakdekker inschakelen voor een dak-inspectie. Hierbij komt de dakdekker bij je langs om te controleren hoe jouw dak er bij ligt. Ze controleren dan op de kwaliteit, eventuele beginnende problemen en wat zij kunnen betekenen voor jouw specifieke behoeften. Met een dak-inspectie kan je meer inzicht krijgen op de kwaliteit van je eigen dak zodat je dat kunt meenemen bij toekomstige beslissingen.

Werkzaamheden aan de dakgoot

Eén van de werkzaamheden die lang niet elke dakdekker doet is het werken aan de dakgoot. Hoewel de meeste dakdekkers zich hier niet mee bezig houden is er altijd wel iemand te vinden in de regio die je hier wel mee kan helpen. Ze kunnen je dakgoot vernieuwen, repareren en zelfs schoonmaken wanneer dat nodig is. Als je zelf dus niet de ladder op kunt of wilt om je dakgoot even een schoonmaakbeurt te geven, kan je ook hier dus een helpende hand bij inschakelen.