pvc vloer

PVC vloeren hebben de laatste jaren veel populariteit gekregen. Waar het jaren geleden nog werd gezien als een goedkope vloer voor in klaslokalen, is het ontwikkeld tot een mooie vloer voor ieder interieur. De vloer is van kunststof, PVC is een afkorting van polyvinylchloride. Wij vertellen je iets meer over de voordelen van deze vloer!

Onderhoud van de vloer

Een PVC vloer is erg makkelijk te onderhouden. Je kunt de vloer zonder problemen stofzuigen of dweilen. Door het vlakke oppervlak, is de vloer makkelijk te reinigen. Daarnaast is hoef je je niet druk te maken over water, het materiaal kan namelijk goed tegen vocht! Wanneer je kiest voor een PVC vloer, hoef je je ook niet constant zorgen te maken over slijtage. De vloer is namelijk erg sterk en gaat jaren mee!

De uitstraling

Zoals we net al zeiden is de uitstraling van een PVC vloer behoorlijk veranderd de laatste jaren. Er zijn verschillende soorten vloeren te krijgen, de een lijkt bijvoorbeeld op laminaat en de ander op tegels. De PVC vloeren zijn nauwelijks van echt te onderscheiden! Hierdoor is deze vloer geschikt voor allerlei verschillende stijlen en interieurs. De combinatie van functionaliteit en een mooie uitstraling is dan ook wat de vloer zo populair maakt.

Gaat goed samen met vloerverwarming

Tegenwoordig zijn er een hoop mensen die ervoor kiezen om hun woning te verwarmen door middel van vloerverwarming. Het is daarom belangrijk dat een vloer de warmte goed doorlaat, anders gaat er namelijk een hoop energie verloren en dat zul je merken aan je energierekening. PVC vloeren laten warmte goed door en zijn daarom uitermate geschikt in combinatie met vloerverarming.

De vloer is geluiddempend

Wanneer je in een woning komt waarin het geluid niet gedempt wordt door de vloer, zul je dit direct merken. Dat is erg vervelend, het is namelijk heel gehorig bij alles wat je doet. Gelukkig dempt een PVC vloer geluid erg goed en is daarom ook erg populair. Dit is een groot voordeel van de vloeren. Als je dit effect wilt versterken, kun je ook nog kiezen voor een ondervloer die extra geluiddempend werkt.