https://www.cetabouw.nl/de-schaftwagen-voor-op-bouwplaats/

Ben jij met een project bezig? Een nieuwbouw project of de renovatie van een bestaand gebouw? Dan heb je vast overwogen om een schaftwagen, een vaste unit of een Dixie te plaatsen. Twijfel je nog? Dan geven we in dit artikel uitleg over wat een schaftwagen is, wat de voordelen zijn en hoe je zelf naar wens kunt samenstellen.

Wat is een schaftwagen?

Een schaftwagen zegt het al; er wordt in geschaft! Schaften betekent volgens Van Dale het werk onderbreken om te lunchen. En dat is precies wat je kunt doen in een schaftwagen! Het zijn verrijdbare units met gemiddeld plek voor 6 tot 12 medewerkers. Bovendien is het mogelijk dat ze zijn voorzien van een toilet en/of een magazijn. Door het kiezen voor een model met een toilet hoeft er dus niet apart een Dixie geplaatst te worden! En het magazijn heeft als voordeel dat belangrijke onderdelen maar ook bijvoorbeeld gereedschappen centraal en beschermd worden opgeslagen.

De voordelen van een schaftwagen op de bouwplaats

Schaftwagens bieden een goede plek voor uw werknemers om te lunchen. Omdat er doorgaans veel fysieke arbeid wordt verricht op een bouwplaats, is het fijn om tijdens de lunch even comfortabel te kunnen zitten. Droog lunchen is daarbij ook van belang. Een medewerker die even de tijd neemt voor een goede lunch en ontspant, is de rest van de dag actiever!
Naast lunchen kan de wagen ook dienen als een plek voor overleg. Een vergadering met de bouwopzichter, een tafel om de bouwplannen op uit te spreiden. Er is rust en ruimte om met alle partijen samen belangrijke beslissingen te nemen rondom de voortgang van je project.
In tegenstelling tot een vaste unit of een Dixie is een schaftwagen makkelijk verplaatsbaar. De meeste zijn op kenteken en kunnen aan een personenauto of werkbusje gekoppeld worden. Dat is makkelijk voor als de klus geklaard is en er met een nieuw project begonnen dient te worden!

Verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen

Bij Brouwer uit Nijkerk kun je terecht voor vele verschillende schatwagens. Allereerst maak je een keuze uit het model waarbij je de afweging maak tussen het aantal personen en ingebouwde toilet en/of magazijn. Daarna zijn er vele verschillende mogelijkheden om jouw unit te optimaliseren voor jouw gebruik. Je kunt onder andere kiezen uit verschillende kozijnen, materialen, daken, kleuren etc. Op die manier kun je een schaftwagen geheel naar eigen wens samenstellen zodat deze perfect aansluit bij de gebruikersbehoeften en je bedrijf.