Techcnc draaien uitgelegd

Wil je weten wat CNC draaien precies is? Dan doe je er goed aan om dit artikel goed door te lezen. Want wij gaan je hier vertellen wat CNC draaien is en wat dit precies voor jou kan betekenen.

Wat is CNC?
Voordat we precies gaan bekijken wat CNC draaien is, is het eerst belangrijk om te weten wat CNC nu eigenlijk is. Wanneer iemand spreekt over CNC, wordt er veelal CNC verspanen bedoeld. Dit is een manier om kunststof te bewerken. CNC betekent letterlijk: Computer Numerical Control. Als er op een heel precieze manier kuntstof bewerkt moet worden, gebeurt dit door middel van CNC verspaning.  Hierbij wordt gebruik gemaakt van machines, die worden ingesteld door mensen. Hierdoor kan er draai- en freeswerk worden geleverd. CNC draaien en CNC frezen dus.

CNC Draaien
Zoals gezegd zoomen we nu dieper in op CNC draaien. Het is een verspanende bewerken die vaak door computers gestuurd wordt. Echter, het kan ook manueel op een draaibank gedaan worden. Bij CNC draaien, draait (of roteert) het product dat verspaand moet worden. In de meeste gevallen hebben we het dan over ronde materialen. In een enkele keer kan dit echter ook vierkant zijn. CNC draaien wordt dus meestal ingezet als er ronde of buisvormige producten gemaakt moeten worden.

Computergestuurd
Vandaag de dag zijn veel zaken computergestuurd. Dat geldt ookv oor CNC draaien. De CNC-freesmachines worden dus gestuurd door computers, maar dienen nog wel ingesteld worden door mensen. Hierbij worden er allerlei instellingen gedaan om te kunnen draaien. Denk aan snelheid, vermogen, maar ook het soort gereedschap dat nodig is om tot juiste resultaat te komen. Het is dus belangrijk om te beseffen dat CNC draaiwerk veelal gedaan kan worden door machines, maar dat mensen uiteraard nog wel nodig zijn om zaken uit te tekenen en in te stellen.

In dit artikel heb je een antwoord gekregen op de vraag wat CNC draaiwerk nu eigenlijk is. Hiermee kun je gericht op zoek gaan naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in CNC draaien. Dat is een specialistische klus waar speciale apparatuur voor nodig is. Het gaat dan om dure machines die niet ieder bedrijf heeft staan.