Betonwerken toepassingen

Als je gaat starten met de bouw van je huis of bedrijfspand dan is er een grote kans dat je aannemer aan de slag gaat met betonwerken. Maar wat is dat nu precies? Welke werkzaamheden vallen daaronder en waarom is betonwerken zo belangrijk?

Fundering

Zonder een gedegen fundering gebeurt er niks. De fundering is de basis voor jouw huis of bedrijfspand. Een stabiele en sterke fundering is nodig om de rest van het bouwwerk te dragen. Een fundering wordt gestort en er kan daarbij gekozen worden uit verschillende technieken met elk hun voor- en nadelen. Zo is er strokenfundering, vorstrand of betonpoeren.

Betonvloer

Een andere veel voorkomende werkzaamheid bij betonwerken zijn het storten van betonvloeren. Betonvloeren zijn bijvoorbeeld voor in de garage, voor in een bedrijfspand of in je huis als ondergrond. Een goede betonvloer vereist vakmanschap en kwaliteit. Dit zie je terug aan de afwerking en de duurzaamheid.

Kelderbouw

Soms is je huis of bedrijfspand te klein en wil je graag wat extra vierkante meters erbij hebben. In dat geval is het ideaal als je kunt kiezen voor onderkeldering van het pand. Op die manier benut je de grondoppervlakte maximaal. Na het afvragen van de kelder is ook hier van belang dat er een goede fundering en betonvloer wordt neergelegd. Op die manier wordt de stevigheid van het huis gegarandeerd, alsmede het wooncomfort.

Zwembad

Helaas is het niet voor iedereen weggelegd, maar het laten aanleggen van een zwembad in de tuin is een mooi voorbeeld van betonwerken. Dit hoeft trouwen niet persé in de tuin te zijn, een zwembad kan ook binnen aangelegd worden. De basis hiervoor is een betonnen, waterdichte bak. Deze kan geheel naar eigen wens qua grootte en vorm aangelegd worden.

Bovenstaande vier werkzaamheden zijn de meest voorkomende toepassingen van betonwerken.