laminaat leggen

Veel mensen kiezen voor laminaat in hun woning. Het heeft veel voordelen waardoor het ontzettend populair is. Naast dat het er mooi uitziet, is hat ook nog eens functioneel en betaalbaar. Zorg er altijd voor dat je kiest voor goede kwaliteit, bijvoorbeeld Kwantum laminaat. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het leggen van laminaat. Daarom hebben wij de beste tips en trics voor je op een rijtje gezet. Zo kan ook jij straks genieten van een prachtige nieuwe vloer!

Een goede ondervloer

Voordat je begint met het leggen van laminaat, heb je een goede ondervloer nodig. Dit is erg belangrijk, kies dus niet voor de eerste en goedkoopste optie die je kunt vinden. Een goede ondervloer zorgt er namelijk voor dat je laminaat een stuk langer goed blijft. Wanneer je dit koopt is het handig om iets meer te nemen dan het oppervlak van je vloer, er gaan altijd wat stukjes verloren.

De plinten

Naast het juiste laminaat, zijn de plinten ook erg belangrijk, deze zorgen voor een nette afwerking. Er zijn wat dingen die je kunt doen om het jezelf makkelijk te maken. Zo is het bijvoorbeeld slim om dezelfde kleur plinten te kiezen als het laminaat, hierdoor lijkt de ruimte groter. Ook kun je kiezen voor een dikke plint, dit verbergt een groot deel van de rand, waardoor je de randen van het laminaat goed verbergt.

Vervelende hoekjes

Het vervelende van laminaat leggen zijn alle lastige hoekjes, dit kan het nog wel eens moeilijk maken. Ook kost het een hoop tijd. Om dit goed te doen kun je gebruik maken van handige hulpmiddelen, je kunt dan de hoekjes goed aftekenen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een contourmal of winkelhaak.

Gebruik afstandhouders

Tijdens het leggen van laminaat is het handig als je wat speling hebt. Dit is nodig om te voorkomen dat de vloer bol gaat staan. Probeer ongeveer 1 centimeter ruimte te houden vanaf de muur. Vooral mensen die de eerste keer laminaat leggen vergissen zich hierin. Voor hen kan het handig zijn om het ruim genoeg te nemen en het te bedekken met een dikke plint.